Today’s
post isn’t about cafe but about our home made coffee and a home made cake :o)
Last week
was our 4 years
anniversary which deserves something special, so I decided to make a French
chocolate cake with lots of cream and raspberries on the top. It is a heart
attack in a cake but if it’s just for special occasions then why not. First it looked difficult, but surprisingly
all was going well, the base was nicely baked so I covered it with sugar syrup
and let it rest. I made the cream one day in advance by boiling double cream
and melting chocolate in it. Next day, I whipped the cream a bit, covered the
base and it was time to do the last top layer. Unfortunately something went
wrong so my top layer looked a bit weird but I think the massive amount of
raspberries saved it :o). If anybody wants I can post the recipe as well :o).
Just don’t over-boil the cream for the last layer or you will end up like me
:oD.
We celebrated
our anniversary on Saturday so Saturday breakfast was just heaven, croissants just
taken out of the oven, special coffee made by Tom and my cake. The coffee is
our tradition on Friday but we were busy so it had to be moved. This one was made
from freshly grounded coffee beans bought in Asda. Then we whisked the milk
with a little hand whisker so that it is all frothy. We usually put whipped cream and a bit of cinnamon
on the top hmm Yummy. I think it is a nice tradition and it makes Friday after
work a bit more special. I am always rushing home to be there exactly when it’s
time to serve the coffee.
Have a
lovely Valentine’s day full of chocolate and delicious coffee :o).
Dnešní
článek není o kavárně ale o naší doma udělané kávě a dortu :o)
Minulý
týden bylo naše čtyřleté výročí což si zaslouží něco speciálního, takže jsem se
rozhodla upéct Francouzský čokoládový dort se spoustou Pařížské šlehačky, pokrytý
malinami. Je to naservírovaný infarkt v dortu, ale pokud je to jen o
zvláštních příležitostech tak proč ne. Nejdřív to vypadalo jako složitý recept
ale překvapivě všechno šlo hladce, korpus byl krásně upečený, takže jsem ho
mohla pokrýt cukrovým sirupem a nechat ho odpočinout. Pařížskou šlehačku jsem
si připravila den dopředu tak, že jsem uvařila smetanu a rozpustila v ní čokoládu.
Druhý den jsem šlehačku malinko vyšlehala a pokryla jí dort a pak už byl čas na
poslední vrstvu. Naneštěstí něco nevyšlo úplně podle plánu takže má poleva
vypadala krapet divně, ale myslím, že obří vrstva malin to spravila :o). Pokud někdo chce tak sem dám i
recept :o). Jen nenechte krém na polevu vařit moc dlouho nebo skončíte jako já
:oD.
Slavili jsme
naše výročí v sobotu takže sobotní
snídaně byla prostě nebeská, právě vytažené croissanty z trouby, speciální kava
udělaná Tomem a můj dort, no ještě že teď chodím běhat :o). Speciální káva je naše páteční tradice ale
protože nebyl čas tak musela být posunuta na sobotu. Tato byla udělána z
čerstvě umletých kávových zrn koupených v Asdě. Pak našleháme mléko pomocí
malého ručního šlehače tak, že je krásně pěnové. Obvykle dáme navrch šlehačku a
trošku skořice hmm Jami. Myslím že je to hezká tradice a udělá pátek po práci
hezčím. Pokaždé utíkám z práce abych byla doma přesně když je čas na kafe.
Krásného
Valentýna plného čokolády a výborné kávy :o).
No comments:
Post a Comment